Amnesty International susține că Procuratura Generală a tergiversat dosarele "7 aprilie". Instituţia respinge acuzaţiile

Embed:

Procuratura Generală ar fi tergiversat intenționat dosarele în cazul 7 aprilie 2009. Este părerea mai multor avocaţi ai organizației Amnesty Internațional Moldova, care au gestionat zeci de cauze de maltratare a tinerilor de poliţişti în timpul şi după protestele violente.

Apărătorii susţin că instituțiile de drept au suspendat mai multe dosare pe motiv că ar fi expirat termenul de prescripție, iar persoanele vinovate au scăpat nepedepsite. Potrivit Amnesty International, victimele au renunțat să meargă în instanțele superioare, din cauza fricii.

Avocații cer aducerea în fața Justiției a tuturor celor responsabili de abuzurile comise în aprilie 2009, dar și sancționarea reprezentanților instituțiilor de stat.

"Organele procuraturii a făcut ping-pong cu Ministerul de Interne, motivul suspendării au fost că nu au indentificat persoanele care să fie puse sub învinuire pentru că polițiștii au avut cagule pe cap. Potrivit datelor Procuraturii generale 31 de dosare au fost suspendate pe 7 aprilie, ceea ce este un număr enorm de mare", a declarat avocat Amnesty International Moldova, Vadim Vieru.

Contactată de Publika TV, șefa Serviciului de presă a Procuraturii Generale a declarat că instituția respinge toate acuzațiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu