Amnesty International: Poliţiştii moldoveni nu sunt pedepsiţi pentru violenţă şi tortură

Embed:

Poliţiştii moldoveni nu sunt pedepsiţi pentru rele tratamente, iar legislația împotriva discriminării este defectuoasă. Acestea sunt principalele problemele din Moldova, în 2014, semnalate de organizația Amnesty International, în raportul său anual despre drepturile omului.

Chiar și după cinci ani de la protestele violente din 7 aprilie, justiția din Moldova s-a dovedit a fi ineficientă, întrucât nu i-a condamnat pe poliștii care au aplicat violența, susțin avocații Amnesty International. Din cele 102 de plângeri depuse la Procuratura Generală în legătură cu incidentele care au urmat după demonstrațiile paşnice din aprilie 2009, doar 31 au ajuns pe masa judecătorilor.

Pe de altă parte, experții de la Amnesty International apreciază faptul că legea privind castrarea chimică, introdusă în mai 2012, afost abolită în 2013.

Potrivit raportului difuzat, 2014 afost un an catastrofal pentru victimele civile ale conflictelor. Reprezentanții organizației au calificat drept scandalos și ineficient răspunsul comunității internaționale la violențele asupra civililor din întreaga lume.

"Raportul nostru anual prezintă detalii șocante despre violențele oribile și abuzurile asupra drepturilor omului, pe care civilii din Siria până în Ucraina, din Nigeria până în Gaza le-au cunoscut în această perioadă. Autoritățile au reacționat incert. Credem că este rușinos", a precizat secretarul general Amnesty International, Salil Shetty.

În raportul organizației pentru apărarea drepturilor omului se precizează că, în 2014, 15 milioane de oameni au fost strămutați, iar acesta reprezintă probabil cel mai mare număr de refugiați de la Al Doilea Război Mondial.

Raportul analizează situația drepturilor omului în 160 de țări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu