Amnesty International organizează la Chişinău o manifestaţie de susţinere a grupului "Pussy Riot"

Embed:

O manifestaţie de susţinere a grupului "Pussy Riot" din Rusia va avea loc, astăzi, în faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău. Evenimentul este organizat de "Amnesty International". Fetele riscă până la şapte ani de închisoare pentru că au interpretat, la începutul acestui an, o rugăciune punk anti-Putin în Catedrala "Hristos Mântuitorul". Manifestaţii de susţinere au avut loc şi la Moscova.

Cel puţin patru susţinători ai grupului punk "Pussy Riot" au fost arestaţi la Moscova, după ce au organizat un flash mob în faţa Catedralei "Hristos Mântuitorul". Tinerii, care purtau cagule pe faţă, au ţinut în mâini pancarte cu inscripţia "Fericiţi sunt cei milostivi". 

Paza bisericii a intervenit rapid pentru a alunga tinerii, iar la faţa locului au ajuns, în scurt timp, şi echipaje de poliţie care i-au arestat pe câţiva dintre participanţi. 

Grupul "Pussy Riot" este sprijinit de scriitori, jurnalişti şi personalităţi publice din Rusia. Ei i-au trimis o scrisoare preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în care cer ca fetele să rămână în libertate. La fel, cântăreaţa americană Madonna, dar şi interpretul birtanic Sting au luat apărarea tinerelor. 

Tribunalul Hamovniki din Moscova urmează să anunţe verdictul pe 17 august, iar în 35 de ţări ale lumii sunt planificate proteste de susţinere, cu această ocazie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu