AMN ar putea reveni cu forţe proprii pe arena politică din Moldova, susţine Alexandru Oleinic

Membrul Biroului Politic al Alianţei Moldova Noastră, Alexandru Oleinic, este împotriva fuzionării AMN cu PLDM. Acesta a declarat pentru Publika TV că AMN are şanse reale să revină şi cu forţe proprii pe eşichierul politic din Moldova, întrucât are o experienţă de 15 ani în domeniu şi echipe "foarte serioase în teritoriu".

"Am mai avut ocazia de a fuziona chiar şi înainte de alegerile parlamentere, dar am refuzat. Şi acum am venit cu propunerea ca această fuzionare să fie pusă în discuţie după alegerile locale, dar din păcate nu a fost aşa", a ţinut să mai precizeze acesta.

Alexandru Oleinic mai afirmă că va încerca să aducă contra-argumente la conferinţele raionale şi desigur, la Congresul AMN de pe 9 aprilie. "Datoria mea este să păstrez echipa Alianţei Moldova Noastră. Dacă congresul va lua decizia de fuzionare, voi vedea ce voi face. Totuşi, până atunci trebuie analizate poziţiile echipelor din teritoriu, posibilitatea participării în comun, poziţiile în cadrul listelor raionale şi locale, dar şi candidaţii la funcţiile de primar", a conchis membrul AMN.

Totodată, Oleinic susţine că AMN nu are loc pe listele electorale ale PLDM la alegerile locale generale. Asta pentru că la momentul derulării procedurii de fuziune liberal-democraţii aveau deja listele întocmite.

Amintim că Partidul Liberal Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au semnat, astăzi, 22 martie, acordul de fuziune. Acesta a fost încheiat de către Vlad Filat şi Serafim Urechean. Decizia finală urmează să fie luată la congresele celor două formaţiuni, care vor avea loc în luna aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu