"Lumea va fi plină de teamă", ameninţă hackerii, spunând că totul va începe după ce lansarea de Crăciun a filmului "The Interview". "Aduceţi-vă aminte de 11 septembrie 2001", au scris hackerii pe Pastebin, un site ce permite oamenilor sa posteze cu uşurinţă comentarii.

Oficiali de la FBI si Homeland Security le-au spus celor de la Huffington Post că sunt conştienţi de ameninţări şi că le investighează. Cu toate astea, un oficial de la Homeland Security a declarat, sub protecţia anonimatului, că "nu există nicio informaţie credibilă care să indice că există un plan ascuns împotriva cinematografelor din Statele Unite".

"FBI continuă să colaboreze cu partenerii noştri pentru investigarea atacului asupra Sony", a spus reprezentanta FBI, Jennifer Shearer.

La rândul său, CEO-ul Sony, Michael Lynton, a confirmat colaborarea cu agenţiile federale. "Suntem conştienţi de ultimele ameninţări şi lucrăm îndeaproape cu FBI şi cu alte agenţii ale legii. Vă rugăm să rămâneţi vigilenţi", le-a transmis Lynton într-un email angajaţilor. Lynton a adăugat că angajaţii să contacteze FBI-ul în cazul în care au "informaţii relevante pentru investigaţie".

Starurile filmului, James Franco şi Seth Rogen, au anulat conferinţa de presă cu ocazia promovării filmului şi un reporter de la LA Times a anunţat că patronii cinematografelor iau în considerare varianta de a nu difuza filmul în urma ameninţărilor.

Hackerii au avertizat oamenii să stea departe de locurile care difuzează "The Interview", o comedie despre asasinarea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Sony a fost victima unui atac informational din partea unui grup numit Gardienii Pacii. Compania le-a cerut celor din mass-media sa nu mai transmita informatiile aparute in urma hack-ului.

Iată mesajul de ameninţare, conform Variety:

"Avertisment!

Vă vom arăta tuturor de fiecare dată şi în fiecare loc unde 'The Interview' va fi difuzat, inclusiv la premieră, cât de amară este soarta celor care caută să se amuze de teroare.

În curând, toată lumea va vedea ce film groaznic a putut să facă Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi în teroare. Aduceţi-vă aminte de 11 septembrie 2001.

Vă recomandăm să staţi la distanţă de acele locuri în acel moment (dacă aveti casa în apropiere, aţi face bine să plecaţi).

Ce va veni în zilele următoare este din cauza lăcomiei celor de la Sony Pictures Entertainment. Întreaga lume va denunţa Sony".