Amintiri de neuitat şi lacrimi în ochi. 48 de cupluri din Capitală au sărbătorit nunta de aur şi diamant (FOTOREPORT)

Embed:

După mai multe decenii de căsnicie, 48 de cupluri din Capitală au păşit din nou pragul Oficiului Stării Civile. De această dată, pentru a sărbători nunta de aur şi diamant. Copleșiți de amintiri şi cu lacrimi în ochi, cele mai longevive cupluri şi-au jurat încă odată iubire şi fidelitate. Aceştia spun că secretul unei căsnicii fericite şi îndelungate este răbdarea şi încrederea.  

Dintre cele 48 de cupluri, 39 şi-au sărbătorit astăzi nunta de aur, mai exact 50 de ani de căsnicie, iar alte nouă cupluri au sărbătorit aniversarea celor 60 de ani, de când au spus un "da" ferm, unul celuilalt. Printre aceştia sunt şi soţii Perjar. Cei doi îşi aduc aminte cu lacrimi în ochi cum şi-au construit desinestătător prima lor casă şi cât de fericiţi au fost când în familia lor s-a născut primul copil.

"Eu lucram soră medicală, în satul meu natal, iar dumnealui a fost trimis la noi în sat, ca inginer, mecanic. - Cum aţi făcut cunoştinţă? - La dansuri. - Dragostea s-a păstrat? Încă vă iubiţi? - S-a păstrat, mulţumim! Avem grijă unul de altul", a spus Liuba Perjar, soţie.

"Este o muncă colosală, mai ales a soţiei. Ea a menţinut dragostea noastră, ea m-a salvat, m-a ajutat mereu, m-a îndrumat pe drumul corect, au fost de toate", a menţionat Nicolae Perjar, soţ.

O căsnicie fericită presupune multă muncă, spun soţii Beșelea, care au sărbătorit astăzi nunta de aur.

Cuplul spune că au jucat nunta, la doar o zi după ce s-au cunoscut, însă nu au regretat niciodată alegerea făcută:"Ne-am cunoscut într-o zi de joi, vineri a trecut şi sâmbătă ne-am căsătorit. - Cum atât de repede? - Aşa a fost de la Dumnezeu, să trăim împreună şi 50 de ani".

Secretul unei căsnicii fericite şi îndelungate este răbdarea şi încrederea, spun cele mai longevive cupluri: 

"Noi am avut răbdarea lui Iov şi înţelepciunea lui Solomon".

"Noi mereu eram mulţumiţi de viaţă. Nu ne-am avântat după bogație, eram mulţumiţi de ceea ce aveam şi cred că asta ne-a ajutat mult. Pe lângă asta noi mult am călătorit, am fost turişti".

"Secretul este în primul rând înţelegerea, dragostea şi stima faţă unul de altul".

Cu ocazia aniversării nunţii de aur şi diamant, municipalitatea le-a oferit celor 48 de cupluri, câte o diplomă de onoare şi un premiu simbolic, în valoare de 1.000 de lei.

"Este deja o tradiţie, iniţiată în 1987 prin care sunt omagiați cei care îşi trăiesc viaţa alături pe parcursul mai multor ani.Consiliul Municipal Chişinău oferă în calitate de premiu câte o mie de lei. E un simbol prin care vrem să marcăm acest eveniment", a declarat Angela Cutasevici, viceprimar.

De la începutul anului şi până în prezent, circa 340 de cupluri din municipiul Chişinău au sărbători nunta de aur şi diamant.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu