Americanul Ted Ligety a devenit învingător la cursa de slalom uriaş în Colorado

Embed:

Americanul Ted Ligety s-a impus în cursa de slalom uriaş din cadrul Campionatului Mondial de schi alpin, competiţie care se desfăşoară la Beaver Creek, în statul Colorado.

Pentru schiorul în vârstă de 30 de ani, aceasta este a doua medalie obţinută la actuala ediţie a campionatelor lumii, după ce mai obţinuse un bronz la super-combinată. Aurul lui Ligety este primul cucerit de delegaţia Statelor Unite la această ediţie a competiţiei.

Campion mondial la slalom uriaş la precedentele două ediţii ale Campionatelor Mondiale, Ligety a fost doar pe locul al cincilea la finalul primei manşe, una câştigată de austriacul Marcel Hirscher. În manşa secundă, Ligety a schiat perfect şi a urcat pe prima poziţie în clasamentul general.

Marcel Hirscher a comis câteva greşeli în manşa secundă şi s-a mulţumit doar cu medalia de argint. Pentru Hirscher, aceasta a fost a doua medalie la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale, după aurul de la super-combinată.

Francezul Alexis Pinturault a obţinut medalia de bronz la slalom uriaş, aceasta fiind prima sa medalie din carieră la Campionatele Mondiale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu