Americanul Michael Phelps a obţinut prima victorie după suspendarea de șase luni

Embed:

Înotătorul american, Michael Phelps a obţinut prima victorie după ce a fost suspendat şase luni. Sportivul a s-a impus în proba de 100 metri fluture la Grand-Prix-ul de la Mesa.

Michael Phelps, care deține recordul mondial la proba de 100 de metri, s-a impus în finala Grand-Prix-ului de la Mesa, fiind cronometrat cu timpul de 52 secunde şi 38 sutimi. El i-a devansat pe Ryan Lochte și Tom Shields.

Această este prima victorie obţinută de Phelps după ce a revenit în urma unei suspendări de şase luni. El a fost sancţionat după ce toamna trecută a condus în stare de ebrietate.

Din cauza pedepsei primite acum şase luni, Michael Phelps nu va participa la Campionatul Mondial din această vară, de la Kazan. Aceasta ar fi putut fi prima sa mare competiție de la revenirea în bazin în ianuarie 2014.

Phelps a decis să se retragă din activitate după Olimpiada de la Londra din 2012, însă a decis să revină peste un an şi jumătate. Americanul este cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 22 de medalii, dintre care 18 de aur.

Înainte de a începe evoluţia la Grand-Prix-ul de la Mesa, Phelps a anunţat dorinţa de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu