Americanii evacuați din cauza uraganului Irene

Embed:

Aproximativ 65 de milioane de americani de pe coasta de est a Americii aşteaptă cu înfrigurare sosirea uraganului Irene. Acesta va lovi ţărmul cu rafale de vânt de 153 de kilometri pe oră şi ar putea provoca o creştere a nivelului apelor cu 3-4 metri. Barack Obama, care şi-a întrerupt vacanţa din cauza furtunii, a avertizat că aceasta ar putea provoca daune importante.

Preşedintele Barack Obama a avertizat vineri populaţia să ia în serios avertizările referitoare la Uraganul Irene şi le-a cerut americanilor să se supună ordinilor de evacuare.

"În concluzie toate indiciile arată că uraganul va avea consecinţe istorice. Cu toate acestea nu putem să prezicem cu exactitate impactul pe care uraganul Irene îl va avea în următoarele zile", a spus președintele SUA, Barak Obama.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat vineri evacuarea obligatorie a aproape 250.000 de locuitori din mai multe cartiere. Aproape 800 de mii de persoane au primit ordin de evacuare şi în New Jersey. Ca să-şi protejeze proprietăţile de uragan oamenii îşi baricadează casele şi magazinele cu saci de nisip sau le îmbracă în folii de plastic.

"Nu prea poţi să faci mare lucru decât să acoperi partea frontală a magazinului cu saci de nisip. În 2003 apa a urcat până la ultima scară", spune un bărbat.

Experţi din SUA susţin că dacă uraganul Irene va urma traiectoria prevăzută de meterologi, pagubele provocate se vor ridica la 12 miliarde de dolari. 

Până în prezent, Irene a ucis cel puţin cinci persoane în Haiti, Republica Dominicană şi în teritoriul american Porto Rico, unde pagubele se ridică la peste 500 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu