America a sărbătorit ZIUA RECUNOȘTINȚEI prin parade grandioase și baloane gigantice

Embed:
Americanii au înfruntat frigul la parada de Ziua Recunoştinţei de la New York. Ca în fiecare an, milioane de oameni au ieșit în oraş să admire parada şi baloanele gigant care au plutit în acest an la o altitudine mai mică decât de obicei, din cauza vântului puternic.

Rafalele de vânt le-au dat mari bătăi de cap organizatorilor. Baloanele în formă de personaje de poveste și de desene animate erau foarte greu de controlat și de câteva ori chiar au fost puse la pământ sau aproape au fost luate de curenții de aer.

”Cu toții ne-am speriat când partea din față a balonului în formă de omidă aproape că a fost pierdută din cauza vântului. Până la urmă, au prins-o. A fost fantastic.”

Pe străzile din New York au defilat şi care alegorice, de pe care au salutat mulțimea mai multe vedete din show-biz. Deși n-au putut fi prezenți la Parada de Ziua Recunoștinței, astronauții americani aflați pe Stația Spațială Internațională au vrut să fie aproape de conaționalii lor și au transmis un mesaj de felicitare.

”Transmitem felicitări de pe Stația Spațială Internațională cu ocazia Zilei Recunoștinței. Pentru mine, această sărbătoare este una de familie. Am crescut într-o familie cu cinci copii. Am o mulțime de amintiri frumoase din copilărie, când în această zi mâncam cât puteam și ne distram cu frații și surorile”, a spus Jessica Meir, astronaut.

”Îmi place această sărbătoare pentru că ne întâlnim cu familia și cu cei mai apropiați prieteni. Și eu am amintiri frumoase din copilărie, am crescut la fel, într-o familie mare”, a zis Christina Koch, astronaut.

Astronauții au avut și o masă de sărbătoare de unde nu au lipsit bucatele tradiționale de Ziua Recunoștinței.

”De asemenea, ne vom delecta cu foarte multă mâncare gustoasă la bordul Stației Spațiale Internaționale. Ce avem? Legume, desigur că fasole verde și cartofi, pe care le vom încălzi.Și, desigur, avem și curcan afumat”, a spus Andrew Morgan, astronaut.

Sărbătoarea datează încă din 1623, dar abia în timpul Războiului Civil a devenit o sărbătoare federală oficială. În acel an, pelerinii au mulțumit pentru recoltele bogate, obţinute în condiţii climaterice dure. Tradiția curcanului de ”Ziua Recunoștinței” vine de la Benjamin Franklin care a decis ca această pasăre să fie simbolul sărbătorii. Fostul președinte american a grațiat un curcan ce urma să fie tăiat, iar de atunci, an de an acestă tradiție este respectată.
loading...

Lasă un comentariu