Amenzile pentru transportarea pasagerilor fără bilete vor fi majorate şi vor fi plătite atât de şoferi cât şi de călători (VIDEO)

Embed:

Transportul ilicit de pasageri va fi pedepsit mai aspru. Vor primi amenzi nu doar şoferii care nu eliberează bilete, ci şi pasagerii. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de Comisia parlamentară pentru economie.

Documentul prevede că amenda pentru o călătorie fără bilet va ajunge până la 600 de lei, pentru pasageri, iar pentru conducătorii аuto - până la 1.200 de lei.

"Acest mecanism va creea precondiţii pe care şoferii să nu le accepte, pentru că vor trebui să plătească din propriul buzunar. Venim şi cu Codul tranporturilor care a mers în prima lectură şi care pune accentul pe eliberarea biletelor şi neîncălcarea regulilor de circulaţie, ca elemente ale bunei reputaţii", a declarat viceministrul Transporturilor Vladimir Cebotari.

În opinia unor conducători auto, faptul că nu eliberează bilete pasagerilor nu este o încălcare. Ei consideră că acest lucru le fură din timp şi că deja nu mai este nevoie de bilete. Mai mult, transportatorii cred că amenzile sunt exagerate.

"Ce profit avem noi? Vin cu autobuzul plin şi reuşesc să plătesc motorina şi şoferul şi nu-mi rămâne nimic. La asta să se gândească cei de la conducere", spune un transportator.

"Nu cred că şoferii au vreun profit din asta. De aici pleacă toţi cu tichete", spune un bărbat.

Totodată, unii pasageri spun că sancţiunile vor permite să se facă ordine în acest domeniu, iar alţi călători consideră că amenzile ar trebui aplicate doar şoferilor.

"Consider că nu este chiar corect să amendăm pasagerii, pentru că şoferii sunt cei care transportă. De aceea, toată responsabilitatea trebuie să o poarte conducătorii auto", spune un pasager.

"Cred că aceste măsuri sunt corecte şi necesare. Şoferii niciodată nu ne dau aceste bilete, dar se supără când le cumperi de la casă", spune o pasageră.

"Nu trebuie neapărat amenzile mărite. Trebuei create condiţii pentru ca aceaste bilete să fie procurate de la case", susţine o femeie.

În prezent, amenda pentru o călătorie fără bilet ajunge la 200 de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu