Amenzile pentru apelurile false la seviciul de urgenţă 112 din România vor creşte de 5 ori

Embed:

Amenzile pentru apelurile false la seviciul de urgenţe 112 din România vor creşte de 5 ori. Potrivit premierului român, Viorica Dăncilă, guvernul de la Bucureşti va adopta un pachet legislativ în acest sens. Astfel, cei care vor suna după ajutor, deşi nu au nevoie, vor fi amendaţi cu 5.000 de lei româneşti, faţă de 1.000, cât este acum.     

Potrivit presei române, vor fi sancţionaţi şi cei care apelează 112 în glumă. Autorităţile române consideră că aceste apeluri generează costuri inutile şi pun în pericol viaţa oamenilor care chiar au nevoie de ajutor. 

Iniţiativa a apărut în contextul cazului nerezolvat de la Caracal, unde două tinere ar fi fost violate, ucise cu bestialitate şi incinerate. 

Una dintre victime a reuşit să sune de câteva ori după ajutor la serviciul 112, însă oamenii legii au avut nevoie de mai mult de 17 ore să localizeze apelul. Mai mult, operatorul cu care a vorbit victima, a îndemnat-o "să nu ţină linia ocupată", se arată în înregistrarea convorbirii. Ulterior, o tânără din Bucureşti a sunat la 112, ca să se răzbune pe iubitul său, pe care l-a acuzat că a sechestrat-o. Cel puţin 200 de poliţişti au fost mobilizaţi în căutarea femeii.

Ulterior, aceasta a fost sancţionată cu 500 de lei româneşti, echivalentul a aproximativ 2000 de lei, pentru apel fals. Un alt caz a avut loc la Sibiu, unde o mamă a declarat că se află în pericol, împreună cu fiica sa, când, de fapt, erau în ospeţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu