Amenzi USTURĂTOARE pentru vânzătorii ambulanţi de peşte fără acte în regulă (FOTO)

Mai mulţi comercianţi de peşte de pe întreg teritoriul ţării au primit amenzi usturătoare pentru vânzarea fără acte în regulă.

Angajaţii Serviciului Piscicol de Stat au efectuat mai multe acţiuni de inspectare în mai multe piețe din țară. Astfel, unii comercianţi din orașul Orhei, Ungheni, Chișinău, Nisporeni, Rîșcani, Drochia, Cornești, satul Verijeni și Ratuș, raionul Telenești au primit amenzi în valoare de 23.000 de lei.

Aceștia nu dispuneau de niciun act necesar pentru comercializarea peștelui viu și a produselor pescuitului. Totodată comercianții au fost informați ca pe viitor pentru comercializarea peștelui viu și a produselor pescuitului să dispună de documentele necesare stabilite de legislaţie.

Inspectorii au întreprins și acțiuni de protecţie a resurselor biologice acvatice pe fluviul Nistru sectoarele de protecţie piscicolă Şoldăneşti-Rezina şi Orhei-Criuleni şi râul Prut sectoarele de protecţie piscicolă Briceni-Edineţ şi Rîşcani-Glodeni.

În urma inspectării sectoarelor menţionate au fost depistate şi ridicate 6 plase de monofilament, instalate ilicit, cu o lungime totală de 350 metri şi 15 racile. Au fost întocmite 7 procese-verbale cu aplicarea amenzilor în sumă de 2.400 lei și a fost calculat un prejudiciu în sumă de 350 lei.

Peste 15 kg peşte şi 35 kg de raci de râu au fost eliberaţi în stare vie înapoi în mediul acvatic.

Uneltele de pescuit, utilizate la comiterea braconajului piscicol au fost ridicate şi predate spre păstrare la depozitul Serviciului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu