Amenzi usturătoare pentru şoferii care nu au cauciucuri de iarnă

Embed:

S-au pornit la drum, dar nu s-au gândit că automobilele lor nu sunt echipate cu pneuri de iarnă.

Astfel, mai mulţi şoferi din Capitală au fost traşi pe dreapta şi amendaţi. Unii şoferi s-au lăsat motivaţi de poliţie şi au spus că vom merge imediat la service-ul auto. Alţii s-au conformat cerinţelor deja de o lună.  

"-Bună ziua. Poliţia de Patrulare, comisar Spânu! Cauciucurile la d-stră sunt de vară? -Da!"

Acest bărbat s-a ales cu proces verbal pentru că se deplasa cu echipament de vară pe un traseu acoperit cu polei. Şoferul a dat asigurări că în curând se va corecta.

"Ştiam, dar nu am reuşit să le schimb. Ce-ar putea să se întâmple? - Iată ceea ce s-a întâmplat în spatele meu. Le voi schimba"

Un alt şofer s-a ales doar cu o avertizare deoarece pneurile de iarnă care le avea echipate erau uzate.

"-Aţi pus pneurile de iarnă, da? -Da! -Dar aţi văzut că ele sunt uzate? -Cum uzate? -Al câtălea sezon le purtaţi? -Al treilea. "

"-O să ne străduim să le schimbăm. -Când? - Iarna asta!"

Alţi şoferi s-au arătat disciplinaţi şi s-au pregătit pentru iarnă din noiembrie.

"Cu două săptămâni în urmă, că eu deja simt când vin gerurile, se schimbă drumurile şi ne gătim de iarnă că altfel punem viaţa în pericol."

"Trei săptămâni, o lună în urmă, să fim mai siguri că o să fie bine."

"La căderea zăpezii sau când pe suprafaţa carosabilului se atestă polei sau zăpadă, conducătorii auto sunt obligaţi să echipeze automobilul cu pneuri de iarnă. Riscurile sunt accidentările", a spus comandantul de pluton al BP a INP al IGP, Gheorghe Spînu.

Reprezentaţii service-urilor auto le recomanda şoferilor să aleagă cauciucuri de calitate.

"Lumea încetişor ajunge să se conformeze cu legile care sunt impuse şi schimbă anvelopele de mai cu timp. Starea financiară influenţează foarte mult la calitate, la preţ, lumea caută mai ieftin", a spus directorul service-auto, Victor Duca.

"Bagi un cauciuc bun, ai şi siguranţă bună, ai şi aderenţă la sol bună. Cauciucul de calitate e mai moale."

"Calitatea la cauciucuri este mai lipicioasă pe timp de iarnă, ele sunt mai moi şi sigur că tehnologia de iarnă la cauciucuri se face anumit pentru iarnă."

Preţul pentru un cauciuc de iarnă calitativ începe de la 1.500 până la 4.000 de lei.

Astfel, automobilul ca să fie pregătit pentru sezonul rece al anului, proprietarul trebuie să scoată din buzunar până la 12 mii de lei.

Dacă şoferul nu respectă legislaţia, riscă amendă în mărime de până la 300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu