AMENZI URIAŞE pentru patru firme! Au majorat exagerat preţurile

Embed:

Cele mai mari reţele de magazine de electrocasnice din Moldova au fost sancţionate de către Consiliul Concurenței pentru majorarea concomitentă a prețurilor, fără a o justifica. Este vorba despre "Maximum", "Alina Electronic", "FoxMart" şi "Bomba". Ele au fost obligate să plătească, în termen de 60 de zile, o amendă totală de 5,3 milioane de lei.

Scumpirile s-au produs pe fondul deprecierii leului. Magazinele au afişat preţuri mai mari pentru televizoare, maşini de spălat şi frigidere. În unele cazuri, acestea au fost mai mari şi de trei ori. Autorităţile consideră că între companii ar fi existat o înţelegere de cartel.

"Agentul economic trebuie să se comporte individual, să aibă propria sa politică. Am mers la inspecţie unde am întâlnit obstacole. Noi nu am obţinut nimic din informaţia care ne-ar ajuta să confirmăm sau să infirmăm creşterea exagerată sau creşterea concomitentă", a declarat directorul Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare. 

Oamenii consideră că magazinele nu au avut niciun motiv pentru a majora preţurile electrocasnicelor:

"Eu presupun că stocurile care ei le aveau au fost cumpărate la preţul precedent, evident preţurile nu trebuiau să fie majorate."

"Lumea cumpără din afară în valută şi de asta motivează ei că au ridicat preţurile, dar noi nu am văzut nicio schimbare după ce a căzut euro, nu s-a produs nicio schimbare. Bine au făcut că le-au dat amendă."

"Amenzile erau necesare. Cred că trebuiau să fie mai mari. Nu era motiv de scumpiri. Sunt diferenţe mari dintre salariul pe care îl primesc oamenii şi preţurile lectrocasnicelor. Oamenii strâng două sau trei luni bani şi când vin la magazin şi când vin la magazin preţurile sunt schimbate. "

Reprezentanţii reţelelor de magazine sancţionate nu au putut justifica scumpirile. Ei au refuzat să discute cu presa şi să spună dacă vor micşora preţurile electrocasnicelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu