AMENINŢĂRILE la adresa securităţii Republicii Moldova, în atenţia autorităţilor şi experţilor NATO

Embed:

Ameninţările la adresa securităţii ţării noastre sunt discutate de experţi ai NATO şi autorităţile de la Chişinău, în cadrul celui de-al 90-lea seminar al Adunării Parlamentare a Alianţei Nord-Atlantice.

În aceste zile, specialiştii acestei organizaţii vor veni cu recomandări pentru conducerea Ministerului Apărării privind reformarea şi modernizarea Armatei Naţionale. 

Conducerea Ministerului Apărării a abordat şi reformele Strategiei Naţionale de Apărare.

"Vom acorda o atenţie sporită la evaluarea pericolelor, riscurilor şi ameninţărilor. Un alt subiect de relevanţă majoră este comunicarea strategică la acest proces întru consolidarea capacităţilor de apărare a Republicii Moldova", a spus secretarul de stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos.

Vizita experţilor NATO are loc în contextul iniţiativei Alianţei de consolidare a capacităţilor de apărare a Moldovei, lansată în vara acestui an la Bruxelles.

"Activitatea noastră la Ministerul Apărării este esenţială şi are scopul de a oferi consiliere şi asistenţă, de a ajuta autorităţile de la Chişinău să atingă obiectivele de transformare şi reformare a forţelor armate din Republica Moldova", a explicat şeful grupului de experţi NATO, Andrew Cullen.

În cadrul seminarului Adunării Parlamentare a NATO, şeful Legislativului, Andrian Candu, a precizat că, indiferent de provocări, Moldova rămâne consecventă în drumul său european.

"Sunt provocări pe interiorul ţării legate, în mod special, de lipsa sau de reținerea în reforme. Acestea sunt pe agenda priorităților, încât să asigurăm o stabilitate politică și economică, iar Republica Moldova să fie considerată, cu adevărat, un partener important și pentru țările din Alianța Nord-Atlantică", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La reuniune a fost abordată şi problema transnistreană.

"Rezolvarea cuprinzătoare şi viabilă a conflictului transnistrean urmează să fie bazat pe principiile suvernităţii, integrităţii teritoriale ale Republica Moldova, cu indentificarea unui statut pentru regiunea transnitreană", a zis premierul interimar Gheorghe Brega.

La seminarul Adunării Parlamentare a Alianţei Nord-Atlantice, s-a mai discutat despre situaţia politică şi economică din ţară şi relaţiile dintre Moldova şi Rusia.

Reuniunea se va desfăşura timp de trei zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu