Amenințări cu un război nuclear, din cauza unei știri false. Ce s-a întâmplat

O ştire falsă apărută pe un site neverificat l-a determinat pe ministrul pakistanez al Apărării să avertizeze Israelul că şi Pakistanul are arsenal nucelar, informează EFE şi DPA, scrie antena3.ro.

Ştirea falsă a apărut la 20 decembrie pe site-ul awdnews.com şi conţinea o presupusă declaraţie a lui Moshe Yaalon, fostul ministru al Apărării din Israel, care ar fi ameninţat Pakistanul cu distrugerea. 

Ministrul pakistanez Khawaja Asif, a recţionat fără să verifice sursa informaţiilor. 

"Ministrul apărării din Israel ameninţă Pakistanul cu armele nucleare presupunând că ar avea vreun rol în Siria, împotriva Daesh. Israelul uită că şi Pakistanul are un arsenal nucelar", a declarat ministrul pakistanez într-o postare pe Twitter câteva zile mai târziu. 

Ministerul israelian al Apărării a clarificat pe Twitter că "afirmaţia atribuită fostului ministru al apărării Yaalon despre Pakistan nu a fost niciodată făcută. Articolele la care se referă ministrul pakistanez sunt false". 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Pakistan, Mukhtar Khan, a declarat pentru DPA luni că nu poate comenta pe marginea incidentului. "Nu are rost să vorbim despre ştiri false", a spus el. 

Pakistanul este una dintre ţările care nu recunosc statul Israel. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu