Amendă pentru clubul Leeds United. Care este motivul

Echipa engleză de fotbal Leeds United, aflată în cursa pentru promovarea în Premier League, a fost condamnată la plata unei amenzi de 200.000 de lire sterline (230.000 euro) pentru că a spionat antrenamentele formaţiilor adverse, însă nu a fost sancţionată cu retragerea de puncte, scrie agerpres.ro.

Un membru al staff-ului lui Leeds a fost prins în flagrant în timp ce spiona o şedinţă de pregătire a lui Derby County, înaintea unui meci între cele două echipe, disputat pe 10 ianuarie.

În cursul unei conferinţe de presă care a avut loc ulterior, antrenorul lui Leeds United, argentinianul Marcelo Bielsa, a recunoscut că a trimis un membru al echipei sale tehnice înaintea fiecărui meci din Championship (liga secundă engleză).

"Nu pot vorbi engleza, însă pot să vă vorbesc despre cele 24 de echipe din Championship", a spus controversatul tehnician sud-american, supranumit "El Loco", recunoscând că a spionat toate adversarele lui Leeds în acest sezon, fără să încalce, în opinia sa, "legi precise".

Regulamentul Ligii engleze de fotbal interzice, însă, echipelor să urmărească pregătirea adversarelor lor, cu până la 72 de ore înaintea fiecărei confruntări.

Leeds United ocupă în acest moment poziţia a treia în clasamentul din Championship, la egalitate de puncte cu Sheffield United, ocupanta locului secund, ultimul care asigură promovarea directă în Premier League. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu