AMENDĂ PENTRU CAUCIUCUL ARS. Câți bani va plăti agentul economic vinovat

Embed:
6 mii de lei amendă pentru un agent economic care, deşi încasa bani pentru reciclarea cauciucurilor uzate, le dădea foc. Inspectorii de mediu s-au autosesizat în urma imaginilor surprinse de echipa noastră de filmare şi au făcut o vizită inopinată la sediul companiei. Administratorul spune că a fost vorba de un caz izolat şi că muncitorul vinovat va fi sancţionat.

Imaginile au fost surprinse ieri, pe strada Pruncul din Capitală. Administratorul dă asigurări că este prima dată când angajaţii au încălcat legea.

"S-a nimerit un cauciuc prea dur, nu intra cuţitul în el şi pentru a mări flexibilitatea, băieţii l-au pus să se încălzească. Într-adevăr, e o încălcare a tehnologiei, a încercat băiatul ceva mai bun să obţină."

Administratorul spune că arderea cauciucurilor nu aduce nici un beneficiu.

"Nouă nu ne este convenabil să ardem cauciucuri, înţelegi. Noi din 10 kg de cauciuc scoatem patru litri de combustibil lichid."

Totodată, acesta spune că şi-a amendat lucrătorul pentru acest incident.

"E o sancţiune foarte dură pentru el. Avea planificată un concediu în iulie cu bilete cumpărate cu tot, dar va fi mutat concediul."

Cei de la Inspectoratul Ecologic de Stat spun că incinerarea deşeurilor este interzisă.

"O să-i aplicăm minimal 120 unităţi convenţionale, ceea ce constituie 6000 lei şi deja conform legii în 72 de ore poate să achite 3000 lei. Nu este permisă incinerarea niciunui fel de tip de deşeuri, nu este permisă."

Specialiştii atrag atenţia că în procesul de ardere, cauciucul sintetic degajă 23 de substanţe chimice periculoase, dintre care opt sunt cancerigene. Inhalarea fumului poate provoca boli ale sistemului respirator şi ale sistemului nervos.

Lasă un comentariu