AMENDĂ DE 9.000 DE LEI pentru proprietarul unei vulcanizări din Capitală. MOTIVUL pentru care a fost sancţionat

Embed:

Două tone de cauciuri uzate au ajuns în lacul Albişoara. Cel care a contribuit la "îmbogăţirea" faunei din lac, proprietarul unei vulcanizări, a fost amendat cu 9.000 de lei. Autorităţile publice locale au muncit patru zile pentru a scoate toate anvelopele din apă, iar costurile operaţiunii au fost de 4.500 de lei.

Primarul Ruslan Codreanu a cerut identificarea unui teren municipal pentru depozitarea cauciucurilor uzate.

În faţa acestei staţii de vulcanizare de pe strada Albişoara din Capitală sunt zeci de cauciuri uzate abandonate de clienţi. Administratorul a ridicat din umeri când a fost întrebat care va fi soarta anvelopelor.

Alţii însă spun că legea e clară în privinţa cauciucurilor uzate: "Cum ce facem, vin şi le iau la cauciucuri".

Pe strada Pruncul din Capitală, pe o porţiune de nici 20 de metri, echipa Publika TV a găsit aruncate pe marginea drumului cinci anvelope vechi.

"Astăzi nu este o platformă în oraş. De exemplu, orice agent economic să vrea să le ducă undeva, el nu ştie unde să le ducă. De asta avem situaţia în faţa la multe vulcanizări 50 sau 60 de anvelope uzate", a declarat primarul interimar al Capitalei.

Din această săptămână toţi pretorii de sector vor merge în inspecţie pentru a identifica agenţii economici care au anvelope uzate.

"Mie îmi trebuie un teren unde să fie evacuate toate cauciucurile din oraş", a precizat Ruslan Codreanu.

Primăria va identifica un teren municipal de depozitare unde să evacuze o dată pe săptămână cauciucurile uzate de la staţiile de vulcanizare. Agenţii economici vor achita doar o sumă simbolică pentru transport, iar depozitarea va fi gratis. O altă soluţie ar fi fabrica de reciclare de pe strada Pruncul din Capitală.

"Preţul pentru reciclare este de 1.500 de lei pe tonă, pentru un cauciuc uzat de autoturism, şoferul plăteşte 15 lei, iar pentru unul de camion, 75 de lei", a explicat un agent economic.

La centrul respectiv, anvelopele sunt transformate în peleți sau cărbuni, iar o altă fabrică produce din ele covoare din cauciuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu