Ambuteiajele dau bătăi de cap şoferilor din Capitală. Care sunt cele mai aglomerate sectoare care trebuie evitate

În urma unei analize efectuate de către INP pe parcursul ultimilor ani s-a constat o majorare considerabilă a fluxului de transport - fapt care duce la dificultăți în circulația acestuia și formarea ambuteiajelor în capitală. Astfel, în urma unei analize efectuate s-a constatat că cele mai afectate și aglomerate puncte se află în sectoarele Centru, Râșcani și Buiucani.

În primele două luni ale anului, au fost înregistrați în jur de 10 000 de șoferi care au încălcat regulile de circulație pe teritoriul Capitalei. Este de menționat că, parcarea transportului în adiacentul stațiilor de așteptare, oprirea neregulamentară a mașinelor cu sistemul de semnalizare - avariere conectat, staționarea mijloacelor de transport parcate neregulamentar pe marginea carosabilului, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării, sunt cele mai grave abateri de la RCR. Acestea duc la blocarea benzilor de circulație, formarea ambuteiajelor și influiențează direct la viteza de circulație în municiupiul Chișinău.

Pentru staționarea sau parcarea în locurile interzise, doar în municipul Chișinău, de la începutul acestui an au fost documentați aproximativ 450 de șoferi.

Inspectoratul Național de Patrulare zilnic antrenează inspector la cele mai dificile intersecții pentru fluidizarea traficului. Însă solicităm și îndemnăm toți șoferii să fie precauți și răbdători, să manifeste perseverență și să se conformeaze indicațiilor legale a agenților de patrulare. Mizăm pe susținerea voastră, că doar împreună putem obține rezultatul unei circulații sigură și rapidă.

Pe aceeaşi temă