AMBUTEIAJ INFERNAL în centrul Capitalei. Se circulă bară la bară (FOTO/VIDEO)

Embed:

Protestul transportatorilor de pasageri din Piaţa Marii Adunări Naţionale a pus la grea încercare nervii şoferilor care au circulat, astăzi, prin centrul Capitalei. Traficul rutier pe Bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni şi Puşkin, a fost suspendat temporar, iar uneori s-a deschis circulaţia doar pe două benzi din cele şase. 

Cele mai mari ambuteiaje s-au creat pe strada Alexandr Puşkin. Şoferii au circulat cu nervii la pământ.

'' - Foarte greu. Vin de la Ion Creangă şi toate străzile sunt pline.
- În cât timp aţi ajuns de la Creangă până aici?
- Cred că vreo oră''.

'' – Se circulă greu din cauza protestului? Cât timp aţi stat în ambuteiaj? – Sigur, ce nu se vede, 20 de minute''.

S-a circulat bară la bară şi pe alte străzi.

''Foarte greu, rău. Strada 31 August este închisă, imposibil de circulat. Eu deja am făcut cinci cercuri ca să pot ajunge la policlinică. Nu puteam să ajung, nimeni nu dirijează traficul, poliţia nu este pe loc''.

Şoferii au păreri împărţite despre felul în care transportatorii de pasageri au ales să-şi manifeste nemulţumirea. Unii conducători auto cred că acţiunea de protest nu trebuia să fie organizată în acest mod.

''Noi suntem împotriva acestor proteste, dintr-un singur motiv, vedeți ce se întâmplă în oraș, totul este paralizat. Ne fac multe probleme, deci pentru un anumit grup de oameni, tot orașul suferă, trebuie să ne jertfim din timpul nostru, suntem împotrivă''.

''Prost se circulă astăzi. Oamenii trebuie să se gândească la oameni, dar ei nu se stimează nici pe ei, nici pe ăştia care îi înconjoară. Eu merg dintr-un capăt de oraș până în altul, trece o oră. Foarte greu''.

Alţi conducători auto înţeleg, însă, indignarea transportatorilor de pasageri şi spun că tarifele pentru călătoriile interurbane ar trebui să fie majorate.

'' Merită de ridicat preţul căci carburanţii s-au scumpit, salariile aşa şi au rămas, cheltuieli sunt mari, mai ales la piese şi aşa mai departe. Aşa că face de ridicat preţurile''.

'' E și normal, dacă oamenii cer, nu cer așa din pod cred că. Tot ce se face, se face după un anumit calcul, dacă ultima dată scumpirile au fost zece ani în urmă, atunci e clar. Statul nu se gândește la oamenii cei care protestează''.

PUBLIKA.MD amintește că astăzi transportatorii au ieșit la protest. Aproape 350 de microbuze se adună în faţa Guvernului. Astfel, şoferii îşi arată nemulţumirea faţă de autorităţi, care nu acceptă majorarea tarifelor pentru călătorie. 

CITEȘTE ȘI: MOLDOVA ESTE PARALIZATĂ! Transportatorii, în grevă, iar călătorii stau blocaţi în autogări

loading...

Lasă un comentariu