AMBUSCADĂ la postul vamal Leuşeni. Şase suspecţi, printre care doi polițiști, reţinuţi. Descoperirea făcută în urma PERCHEZIŢIILOR

Şase persoane, printre care doi angajați ai subdiviziunilor MAI, membri ai unei grupări infracţionale specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari, au fost reţinuţi la postul vamal Leușeni de către vameşi şi procurorii PCCOCS.

În urma perchezițiilor, la domiciliile persoanelor reținute, depozitele clandestine, precum și în punctele comerciale pe care le deținea organizatorul grupării, a fost ridicată marfă de circa 3 milioane de lei, fără acte de proveniență.

Marfa de contrabandă, cumpărată din Bucureşti, ar fost introdusă în ţară cu ajutorul unui poliţist de frontieră. Ulterior, conform unei scheme, suspecţii ascundeau bunurile în localitățile din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru ca, mai apoi, să fie transportate spre piețele din Capitală în cantități mai mici, cu diverse mijloace de transport, sub protecția unui polițist de patrulare.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 10 zile, încheierea instanței de judecată fiind contestată de către procurori. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu