Ambulanţa va ajunge mai rapid la bolnavii din satul Feteşti. A fost inaugurat un punct de asistență medicală urgentă

Embed:

Ambulanţa va ajunge mai rapid la bolnavii din satul Feteşti, raionul Edineţ. În localitate a fost inaugurat un punct de asistență medicală urgentă. De aceste servicii vor beneficia și alte șase localităţi care se află la o distanță de peste 20 de kilometri de centrul raional. În total, peste 13 mii de locuitori. Instituţia a fost dotată cu o ambulanţă nouă şi echipamentul medical necesar.

"Avem toate medicamentele. Avem cardiograf, o mașină foarte dotată, e nouă, cu echipament foarte bun", a declarat Ludmila Ursachi, medic.

"S-au deschis locuri de muncă, avem unde lucra. E foarte bine, suntem mulțumiți. Aici vom duce bolnavii, avem tot aparatajul necesar", a declarat Adela Graur, infirmieră.

Locuitorii s-au bucurat că nu vor mai fi nevoiţi să aștepte ambulanța ore întregi.

"Acum au rămas mulți bătrâni, mai mulți bolnavi decât sănătoși. Jumătate de oră avea nevoie ca să ajungă de la Edineț. Acum în zece minute va fi la pacient."

"Ne bucurăm că s-a făcut la noi în sat așa instituție care va deservi lumea și de la noi, dar și din alte sate."

Punctul de asistență medicală urgentă a fost deschis în sediul centrului de sănătate din sat. Lucrările de reparație și amenajare au durat șase luni.

"Pentru construcția acestui punct au fost cheltuiți peste un milion 300 de mii de lei. 100 de mii au fost cheltuiți pentru procurarea mobilierului nou", a spus Alexandru Ghidirimschi, şef adjunct, Centrul Național de Medicină Urgentă.

"De la ideie la fapte au trecut șase luni. E important să aducem Europa acasă. E important să ne bucurăm cu toții de servicii medicale de calitative și corespunzătoare", Oleg Sârbu, Deputat.

Pe parcursul a doi ani, în ţară au fost renovate şi dotate 20 de sedii pentru instituţiile de asistenţă medicală urgentă.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu