Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti: Pentru noi nu există limba moldovenească. Cei din România şi Republica Moldova vorbesc o singură limbă (VIDEO)

Embed:

Pentru noi nu există limba moldovenească. Cei din România și Moldova vorbesc o singură limbă. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

"În Ucraina este rezultatul moștenit din perioada sovietică - sunt cetățeni ucraineni românofoni care se autoidentifică moldoveni. La ultimul recensământ în 2001 proporția a fost de aproape 180.000 de români și 240.000 care s-au atuoidentificat ca moldoveni - e dreptul lor", a declarat Bankov.

Apropo, Bankov a susţinut interviul într-o română perfectă. Întrebat cum a învăţat limba română, acesta a răspuns că a fost un experiment la facultate. 

"Când am intrat la Facultate de limbi străine la Kiev, ni s-a oferit un experiment. Am intrat cu limba franceză, a doua era engleză, ni s-a propus limba română ca un experiment. Așa am ajuns să învăț limba. Am protestat de la început, am dat o declarație la decanat. Până la urmă decanul a reușit să ne explice că e o mare oportunitate până la urmă", a precizat Oleksandr Bankov.

 

loading...

Lasă un comentariu