Ambasadorul Ucrainei în Moldova: Avionul Malaysian a fost doborât de terorişti

Embed:

Responsabili de căderea în apropierea de Doneţk a aeronavei Boeing 777 sunt separatiştii proruşi. De acest lucru este convins ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov. Mai mult, diplomatul a calificat acţiunea drept premeditată. Opiniile au fost exprimate aseară, la emisiunea Politprihod, de la Publika TV.

"Faptele arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer al complexului BUK, de care dispun teroriştii. Serviciul nostru de securitate afirmă că acest sistem a fost livrat din statul vecin, cu tot cu personal", a declarat ambasadorul ucrainean, Serghei Pirojkov. 

Potrivit ambasadorului Pirojkov, pe teritoriul ţării sale au fost inventariate toate sistemele de rachete antiaeriene cu rază lungă de acţiune. Rezultatele verificărilor arată că toate proiectilele sunt pe loc. Diplomatul a declarat că anume susţinerea militară oferită de Rusia separatiştilor din estul Ucrainei este motivul catastrofelor de acest gen.

"Dacă partea rusă ar fi încetat să ofere susţinere cu armament, personal, mercenari, conflictul ar fi fost oprit demult", a spus ambasadorul Ucrainei în Moldova. 

În opinia lui Serghei Pirojkov, negocierile cu separatiştii nu sunt acceptabile. În opinia diplomatului, acest lucru poate duce la apariţie pe teritoriul ţării sale a unui conflict îngheţat şi repetării situaţiei din regiunea transnistreană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu