Ambasadorul Turciei la Chișinău: Liderul de la Ankara, Recep Erdogan va veni în Moldova

Embed:
Liderul de la Ankara, Recep Erdogan, va veni în Moldova în prima jumătate a anului 2018. Anunțul a fost făcut de ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kilic, în cadrul unei conferințe de presă. Diplomatul s-a referit și la vizita recentă a președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în țara sa.

"Domnul Candu a efectuat o vizită de succes în Turcia și a fost primit cu ospitalitate. Pot să spun că a fost deschisă o filă nouă în relațiile interparlamentare. A fost atins subiectul călătoriilor în baza buletinului de identitate. De asemena, a fost abordat subiectul deschiderii unui oficiu comercial al Moldovei în Istanbul", a declarat ambasadorului Republicii Turcia la Chișinău.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și despre transferarea școlilor turceşti din Moldova, finanţate de opozantul fugar Fethullah Gulen, în gestiunea autorităților de la Ankara. Ambasadorul a specificat că administrația și profesorii acestor instituţii urmează să fie schimbați, însă a dat asigurări că elevii nu vor avea de suferit.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită oficială în Turcia în perioada 12–14 septembrie, la invitația omologului său, Ismail Kahraman. Şeful Legislativului s-a întâlnit și cu cu liderul de la Ankara, Recep Erdoğan. Andrian Candu a fost însoțit de președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu