Ambasadorul Tatiana Pârvu s-a întâlnit cu Înaltul Comisar OSCE pentru minorități naționale

Implementarea strategiilor naționale privind incluziunea minorităților naționale a fost discutată, la Haga, de  ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Tatiana Pârvu, cu Înaltul Comisar OSCE pentru minorități naționale Lamberto Zannier.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii privind rezultatele realizării planurilor de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de consolidare a relațiilor interetnice pentru anii 2017-2027, cel destinat susținerii populației de etnie rromă pentru 2016-2020, PNADO pentru 2018-2022, precum și documentelor adoptate de Guvern pentru respectarea angajamentelor în cadrul convențiilor internaționale în domeniu.

Ambasadorul Tatiana Pârvu a apreciat contribuția Oficiului Înaltului Comisar și a Misiunii OSCE de la Chișinău la elaborarea strategiilor și a parametrilor măsurabili în implementarea acestora. De asemenea, diplomatul moldovean a menționat asistența în instruirea experților la nivel național, facilitarea dialogului intercultural și numeroasele activitățile în domeniu desfășurate cu sprijinul OSCE de-a lungul anilor.

Doar pe parcursul ultimelor săptămâni, cu susținerea Organizației, au avut loc un șir de evenimente importante pentru țara noastră, inclusiv un curs pentru consolidarea capacităților naționale, o vizită de studiu la nivel de ministru al educației și reprezentanților societății civile în provincia autonomă Alto Adige din Italia, orientată spre dezvoltarea  programelor educaționale,  o masă rotundă la Chișinău la nivel regional privind rolul autorităților judiciare și juriștilor în protecția drepturilor minorităților, etc.

Întrevederea a oferit ocazia de a trece în revistă perspectivele cooperării bilaterale, inclusiv în cadrul viitoarelor vizite la Haga a oficialilor din Republica Moldova.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu