Ambasadorul SUA: Nu există vreo investigaţie privind devalizarea celor trei bănci din Moldova

Embed:

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, James Pettit, a reconfirmat că nu există vreo investigaţie privind devalizarea celor trei bănci din ţara noastră, pornită de autorităţile de peste ocean. 

"Noi nu avem nicio informaţie şi nicio investigaţie. Suntem pregătiți, intituţia noastră este întotdeauna gata să vorbească cu oricine care vrea să facă schimb de informații cu noi, astfel încât să putem ajuta în orice investigație", a menţionat Pettit.

PUBLIKA.MD aminteşte că fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, a declarat anterior că Guvernul SUA s-a arătat interesat de informațiile pe care le cunoaște despre frauda bancară din Moldova. Acesta a fost citat de trei ori de Procuratura Anticorupţie pentru audieri, dar nu s-a prezentat. Portalul Moldova24.info a scris anterior că Gofman a zburat în SUA să ceară azil politic pentru a scăpa de o eventuală pedeapsă în dosarul privind frauda de la Banca de Economii.

Interesele lui Gofman sunt apărate de aceeaşi firmă juridică americană care a cerut autorităţilor ucrainene să nu-l extrădeze pe Veaceslav Platon în Moldova. Avocaţii lui Gofman au invocat motivul că Platon ar fi un martor-cheie într-o investigaţie legată de frauda bancară din Moldova, derulată în SUA.

Odată cu această solicitare a ieşit la iveală şi relaţia dintre Gofman şi Platon, despre care mai mulţi analişti afirmau că, primul, este proiectul controversatului om de afaceri, supranumit şi raiderul nr.1 în CSI.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu