Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, și-a dat DEMISIA

Embed:

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, şi-a dat demisia, care a fost acceptată de preşedintele Donald Trump. De altfel, liderul de la Casa Albă a declarat că ştia de jumătate de an de intenţia diplomatului american. După ce anunţul a fost făcut public, cei doi au ţinut o conferinţă de presă în care Haley a explicat motivul pentru care a decis să plece. 

"Familia mea mă susţine foarte mult. Nu plec din motive personale. Cred că pentru fiecare oficial este important să înţeleagă când este momentul să plece. Am dat tot ceea ce am putut în ultimii opt ani", a declarat Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU.

Donald Trump i-a mulţumit lui Haley pentru contribuţia ei şi le-a spus jurnaliştilor că este în căutare de un nou ambasador la ONU.

"Sunt foarte multe persoane care ar dori să preia această funcţie. Cred că Nikki a contribuit ca acest post să fie extrem de atrăgătoare. Funcţia prezintă mai mult interes decât acum doi ani", a menționat Donald Trump, preşedintele Statelor Unite.

Ambasadoarea va rămâne în funcţie până la sfârşitul anului. Perioada în care a reprezentat SUA la Națiunile Unite nu a fost una uşoară: Nikki Haley a avut numeroase dispute cu diplomaţii altor ţări din pauza poziţiei pro-Israel şi a deciziei SUA de a muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Un alt episod tensionat a avut loc în timpul şedinţei Consiliului de Securitate legate de folosirea armelor chimice în Siria. Ea a fost guvernator al statului Carolina de Sud din 2010 şi a fost realeasă în 2014. În 2016 a renunţat la post pentru a se alătura administraţiei Trump. În 2017 a fost numită ambasadoare la ONU.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu