Ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson: Trump ar putea vizita Marea Britanie după Brexit

Preşedintele american Donald Trump ar putea vizita Marea Britanie în mai 2019, după ce britanicii vor părăsi Uniunea Europeană, în martie, a declarat luni ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, scrie agerpres.ro.

Întrebat dacă o vizită de stat promisă de premierul britanic Theresa May anul trecut ar putea fi reprogramată pentru a coincide cu marcarea încheierii celui de-al doilea război mondial în mai, Johnson a declarat la postul de radio BBC: ''Între noi fie vorba, cred că ar fi un moment bun''.

Trump a vizitat Marea Britanie în iulie şi, deşi nu a fost vorba de o vizită de stat oficială după proteste publice de proporţii faţă de această vizită, liderul de la Casa Albă a fost primit de regina Elisabeta a II-a.

Întrebat dacă Trump ar dori să revină în Marea Britanie pentru o vizită de stat, Johnson a răspuns: ''Cred că preşedintele ar fi de acord şi ar aştepta cu nerăbdare deoarece s-a vorbit (despre o astfel de vizită) când el s-a aflat aici, deci dacă putem face acest lucru ar fi, cred eu, ceva extrem de pozitiv''.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu