Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm: România și aliații, îngrijorați de implicarea Rusiei în Moldova

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, aflat la dezbaterea „Pregătire pentru provocările secolului 21” organizată la Cluj Napoca, a declarat că România și alte țări aliate ale SUA sunt îngrijorate de influența Rusiei și de intențiile pe care aceasta le manifestă în Transnistria și în Moldova.

"Câțiva aliați, în special România, manifestă îngrijorări serioase față de influența Rusiei și intențiile sale în Republica Moldova, din cauza trupelor militare din Transnistria, dar și din cauza implicării Rusiei în domeniile cibernetic și al informațiilor", a completat reprezentantul diplomatic al Statelor Unite în România.

Acesta a completat că această practică este una preferată de Rusia, cu scopul de a semăna discordie și a crea dezbinare între aliații NATO și aliații pe care îi consideră adversari.

"În anumite locuri, cum ar fi România, unde populația este prudentă față de motivele Rusiei, tacticile Kremlinului sunt mai subtile. În loc să încerce să convingă oamenii să susțină politica Rusiei, ei încearcă să rupă încrederea populației în UE, NATO și în parteneriatul nostru strategic”, a afirmat Hans Klemm.

Conform poziției ambasadorului SUA, România trebuie să fie atentă și la corupție, deoarece și aceasta reprezintă o amenințare, scrie caleaeuropeana.ro

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu