Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Afirmaţiile lui Rogozin potrivit cărora România ar vrea să anexeze Moldova nu exprimă o poziţie oficială

Embed:

Afimaţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin, potrivit cărora România intenţionează să anexeze Moldova, după integrarea în Uniunea Europeană nu exprimă poziţia oficială a autorităţilor de la Moscova. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, în cadrul unui interviu pentru postul român de televiziune Digi 24.

"Din câte ştiu eu, conform legilor noastre, poziţia oficială a Federaţiei Ruse este exprimată de preşedinte, de prim-ministru şi de ministrul Afacerilor Externe. Niciunul dintre ei nu a declarat că România încearcă să înghită Moldova", a spus ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov.

La începutul lunii octombrie, Dmitri Rogozin a scris pe contul său de Twitter un mesaj în care face aluzie la faptul că preşedintele României, Traian Băsescu, intenţionează să "înghită" Republica Moldova. Reacţia lui Rogozin a venit după ce liderul de la Cotroceni a declarat, în urma întrevederii cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, că România nu va ratifica tratatul de frontieră cu Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu