Ambasadorul României la Chişinău spune de ce sunt importante alegerile europarlamentare din România pentru Moldova

Alegerile europarlamentare din România sunt importante, inclusiv pentru Republica Moldova atâta vreme cât ţara noastră îşi păstrează interesul să meargă către Europa. Aşa a comentat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniță, o întrebare în acest sens a unui jurnalist, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Republica Moldova este un membru de drept în parteneriatul estic, Moldova este interesată să aibă relaţii de colaborare cu UE, iar Parlamentul European este o instituţie fundamentală care asigură coerenţa faptelor şi stabilirea politicilor, inclusiv în relaţia cu Moldova. Acel Parlament va fi format din familii politice care au o largă reprezentare la nivel european. Au pe de o parte legături directe cu partide politice din Moldova, pe de altă parte stabilesc politici care vor afecta direct viaţa moldovenilor. Inclusiv pentru Republica Moldova alegerile respective au o miză, atâta vreme cât Moldova îşi păstrează interesul să meargă către Europa", a precizat Daniel Ioniță.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştie moldovenii cu cetăţenie română care vor participa la alegerile europarlamentare din România 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu