Ambasadorul României la Chișinău: Mi-aș dori să avem și în continuare o relație întemeiată pe încredere

Embed:

România va sprijini în continuare Moldova în procesul de modernizare și de integrare europeană. Declarația a fost făcută de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, invitat la emisiunea Fabrika.

Diplomatul și-a exprimat speranța că, după alegerile din 30 noiembrie, noua guvernare va merge și mai accelerat pe drumul integrării europene.

''Oricare ar fi partidele care vor guverna RM începând cu decembrie, deja, 2014, vor ține cont de aceste angajamente, le vor privi cu maturitate, cu seriozitate și vor continua drumul către Europa. Ne dorim să avem, în continuare, și după alegerile din noiembrie parteneri, colaboratori, prieteni'', a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca.

Excelența Sa a vorbit și despre impactul recensământului din Moldova, desfășurat în luna mai a acestui an.

''Pentru noi, importanța recensământului nu constă în aceea că vom afla, în fine, câți români sunt în RM. Pentru noi este foarte simplu: cine are aceeași cultură cu noi și vorbește aceeași limbă cu noi este român. Noi nu confundăm realitatea cu afirmațiile unora sau altora dintre politicieni'', a mai spus Marius Lazurca.

Diplomatul a mai precizat că statul român este receptiv la solicitările Executivului de la Chișinău.

''Acest tip de relație mi-aș dori să o avem și în continuare. O relație întemeiată pe încredere și o relație în care resursele, câte sunt, să fie folosite cu grijă şi inteligență'', a conchis ambasadorul României la Chișinău.

Moldova este principalul beneficiar al asistenței pentru dezvoltare oferită de România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu