Ambasadorul României în Costa Rica, rechemat de Klaus Iohannis

Ambasadorul României din Costa Rica a fost rechemat. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în acest sens, un decret, scrie digi24.ro.

Nu se ştie oficial de ce şeful statului l-a rechemat în ţară pe Ion Vîlcu, dar în ultima perioadă, Costa Rica a fost în atenţia publică după ce acolo au anunțat că se află Elena Udrea şi Alina Bica. De altfel, Elena Udrea a cerut statutul de refugiat politic.

Ion Vîlcu reprezintă România în Mexic, Nicaragua, El Salvador, Guatemala şi Honduras.

Site-ul Administrației Prezidențiale anunță că președintele a semnat miercuri un „Decret privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras”.

MAE preciza vineri că Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autoritățile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această țară, formulată de Elena Udrea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu