Ambasadorul Pirojkov respinge insinuările lui Rogozin că Ucraina l-ar împiedica să ajungă la Tiraspol

Embed:

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov, respinge afirmaţiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin potrivit cărora Ucraina ar fi interzis aeronavei, în care se afla în timp ce se deplasa spre Chişinău, să survoleze spaţiul aerian al statului vecin.

"Spaţiul aerian al Ucrainei a fost deschis pentru toate aeronavele, inclusiv pentru cele de la Moscova. Declaraţiile potrivit cărora, Ucraina a interzis tranzitul avionului, nu corespund adevărului. Asociaţia internaţională a traficului civil a decis doar să evite tranzitul avioanelor care nu au coordonat zborul cu Serviciul aerian ucrainean deasupra teritoriului Crimeei", a spus Serghei Pirojkov.

Şi Ministerul ucrainean de Interne a dezminţit, joi seara, că ar fi interzis accesul aeronavei vicepremierului rus în spaţiul aerian ucrainean. Mai mult, ministerul susţine că nu a pus interdicţii de tranzitare nimănui.

Publika.md aminteşte că Dmitri Rogozin a scris pe pagina sa de pe o reţea de socializare că aeronava sa este nevoită să treacă prin spaţiul aerian al Bulgariei şi României pentru a ajunge în Republica Moldova. Şi asta pentru că Ucraina nu ar permite tranzitul. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu