Ambasadorul Moldovei la Paris: Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru mediul de afaceri francez

Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru mediul de afaceri francez, iar în ultima perioadă se vorbește frecvent despre investițiile franceze în ţara noastră. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Emil Druc, în cadrul unui interviu pentru moldnova.eu.

"Potrivit datelor statistice, dinamica relațiilor economice, inclusiv a schimburilor comerciale dintre cele două țări, este pozitivă. În Franța se spune că investitorii sunt ca niște prieteni care trebuie ajutați. Anume aceasta este atitudinea ambasadei și autorităților de la Chișinău când vine vorba de investitorii francezi, care se interesează în primul rând de climatul investițional, facilitățile fiscale, predictibilitatea și securitatea financiară din țara noastră. De asemenea, vinurile și mierea din Republica Moldova sunt din ce în ce mai solicitate pe teritoriul Franței, fapt ce ne bucură și ne motivează să promovăm companiile din țara noastră pe piața franceză", a precizat ambasadorul Republicii Moldova în Franța.

Întrebat despre relațiile dintre comunitatea moldovenilor din Franța și autoritățile care guvernează la Chișinău, Emil Druc a spus că contribuția diasporei la dezvoltarea economică, socială și culturală a țării este una incontestabilă.

Diasporei îi revine un rol important de mesager în promovarea culturii, artei, tradițiilor țării în statul de reședință. De aceea, integrarea comunităților de moldoveni care se află în străinătate în procesul de elaborare a politicilor publice este una din sarcinile prioritare ale oricărui guvern. Rolul statutar al ambasadei în acest sens este, mai întâi de toate, să vegheze și să apere, în caz de necesitate, drepturile fundamentale și interesele concetățenilor în țara de reședință. Pe lângă aceasta, ambasada are sarcina de a valorifica potențialul diasporei pentru dezvoltarea relațiilor cu statul acreditar, susținând proiectele și inițiativele acesteia pe diferite domenii", a precizat ambasadorul Republicii Moldova în Franța.

De asemenea, Emil Druc a specificat că apartenența Republicii Moldova la spațiul francofon creează multiple oportunități de valorificare a potențialului vast de cooperare moldo-franceză, atât pe plan politic, cât și cel social, economic și cultural.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu