Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Negruţă, a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Negruţă, a fost convocat vineri la Ministerul afacerilor externe al Rusiei în legătură cu scrisoarea trimisă de autorităţile de la Chişinău către ONU privind retragerea militarilor ruşi care staţionează ilegal în regiunea transnistreană, scrie ria.ru.

Potrivit viceministrului rus de externe, Serghei Reabkov, "iniţiativa Chişinăului de a cere ONU să includă pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale a subiectului privind retragerea trupelor ruse din Moldova este una provocatoare".

CITEŞTE ŞI: Presa rusă MANIPULEAZĂ! MAEIE cere la ONU retragerea militarilor ruşi care staţionează ILEGAL în regiunea transnistreană

PUBLIKA.MD aminteşte că Chişinăul a expediat miercuri o scrisoare la ONU prin care solicită ca subiectul privind retragerea trupelor ruse din Moldova să fie inclus pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale, care va începe în 12 septembrie. 

Pe de altă parte, presa din Rusia nu a ratat şansa de a manipula şi a distorsionat iniţiativa Republicii Moldova, scriind că Chişinăul ar cere retragerea trupelor de menţinere a păcii din regiunea transnistreană.

Anterior, şi reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea, a interpretat eronat scrisoarea Chişinăului.

Diplomatul a declarat că autorităţile Moldovei cer retragerea militarilor din contingentul de menţinere a păcii, în timp ce reprezentantul nostru la ONU a solicitat scoaterea ultimului efectiv militar al Armatei a 14-a rămas pentru paza depozitului de muniţii din Cobasna.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu