Ambasadorul Marius Lazurcă: România este interesată să se ştie câţi cetăţeni moldoveni se declară români

Embed:

Ambasadorul României la Chişinău a declarat că ţara pe care o reprezintă este "interesată să se ştie câţi cetăţeni moldoveni care se declară români există în Republica Moldova şi câţi din ei vorbesc limba română". Marius Lazurcă a făcut această declaraţie, fiind invitat în cadrul emisiunii "Fabrika" de la Publika TV.

Ambasadorul român a precizat că România este unul din principalii donatori pentru recensământul care se desfăşoară în această perioadă în Moldova. În acelaşi timp, Marius Lazurcă a spus că nu ar dori să se înţeleagă că Bucureştiul este interesat doar de aspectul lingvistic din cadrul recenământului.

Acesta a subliniat că "desfăşurarea recensământului este un act de maturitate administrativă pentru orice guvern din orice stat şi în dependenţă de rezultatele acestuia donatorii externi, cum ar fi Uniunea Europeană", îşi vor putea structura mai bine asistenţa financiară destinată Republicii Moldova. Marius Lazurcă a spus că recensământul din 2004 nu a fost recunoscut de parteneri importanţi ai Moldovei anume din cauză că au fost observate deficienţe în organizare.

Publika.md notează că începând de luni, 12 mai, în ţară se desfăşoară recensământul populaţiei şi locuinţelor. Cu acest scop din bugetul de stat s-au alocat 89 de mii de lei.  

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu