Ambasadorul Lituaniei la Chişinău: Vom continua să susținem ferm parcursul european al Republicii Moldova

Lituania va oferi în continuare sprijin pentru întărirea parcursului european al Republicii Moldova și pentru realizarea proiectelor de dezvoltare în țara noastră. De aceasta a asigurat ambasadorul Lituaniei la Chişinău, Rimantas Latakas. Diplomatul a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Pavel Filip, în contextul încheierii mandatului său.

Premierul i-a mulțumit ambasadorului pentru activitatea fructuoasă pe care a avut-o la Chișinău pe parcursul celor patru ani de mandat.

"Am avut parte de o atitudine prietenoasă, sinceră și obiectivă", a menționat Pavel Filip.

În context, a fost accentuată contribuția la organizarea mai multor vizite la nivel înalt, precum și oferirea asistenței lituaniene pentru dezvoltarea Republicii Moldova în domenii importante precum dezvoltarea regională, tineret, afaceri interne, situații excepționale, circulație rutieră și siguranța alimentară. De asemenea, a fost apreciată susținerea oferită de consilierii UE de nivel înalt din Lituania.

La rândul său, oficialul lituanian a subliniat că Republica Moldova va rămâne un beneficiar prioritar al sprijinului pentru dezvoltare din partea Lituaniei, inclusiv pentru a cataliza procesul de integrare europeană a țării noastre. Diplomatul a confirmat disponibilitatea de a împărtăși din experiența Lituaniei în implementarea reformelor.

"Republica Moldova vrea să fie o țară europeană și pentru asta, în primul rând – să adopte valorile europene. Reformele trebuie să meargă în toate sectoarele în paralel, unicul nostru plan e integrarea europeană și facem totul pentru a întări această cale", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu