Ambasadorul Letoniei la Chişinău: Moldova trebuie să-şi continue traseul european

Intensificarea dialogului politic și aprofundarea relațiilor comercial-economice, culturale, sociale și de alt ordin dintre Republica Moldova și Letonia, au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu noul ambasador al acestei țări la Chișinău, Uldis Mikut.

Interlocutorii au evocat relaţiile dinamice de cooperare dintre ţările noastre în multiple domenii de interes comun, exprimând intenţia aprofundării acestora, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor comercial-economice ale ambelor state.

În cadrul întrevederii, Ministrul Tudor  Ulianovschi a apreciat  sprijinul politic al Letoniei în procesul de integrare europeană al Republicii Moldova şi reintegrare a ţării. În context, ambasadorul Uldis Mikut a subliniat că Letonia doreşte ca Moldova să-şi continue traseul european, să avanseze în realizarea reformelor, înregistrând progrese în acest scop. Totodată, diplomatul leton a reiterat că ţara sa este disponibilă să continue acordarea asistenţei şi expertizei necesare în diverse domenii.

Tudor Ulianovschi și Uldis Mikut au avut un schimb de opinii privind situaţia politică din ambele state, situaţia regională, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic, susţinerea reciprocă în format multilateral, etc.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu