Ambasadorul James Pettit: Moldova trebuie să-şi modernizeze armata

Moldova ca naţiune independentă, trebuie să facă paşi prudenţi înspre modernizarea armatei sale, să se asigure că este compatibilă cu alte structuri militare moderne. Declaraţiile au fost făcute azi, în cadrul emisiunii Eurodicţionar, de către ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit.  

"Noi luăm securitatea Moldovei în serios foarte mult", a mai spus diplomatul american. "Dar nici SUA, nici UE nu doresc ca Moldova să colaboreze doar cu Estul sau cu UE, dată fiind geografia Moldovei, ea se află într-o poziţie minunată pentru a întreţine relaţii culturale, politice, economice şi comerciale cu Estul" a adăugat James Pettit.

În acelaşi timp, ambasadorul a regretat că: "Rusia nu sprijină acest proces, când impune restricţii arbitrare în exporturi sau când îi ameninţă pe lucrătorii moldoveni din Rusia pentru că toate acestea descurajează relaţiile Moldovei cu Federaţia Rusă şi pieţile estice şi împinge Moldova către pieţile vestice".

"Noi credem că e spre avantajul Moldovei să aibă un echilibru în relaţiile Est-Vest şi vom continua să încurajăm aceste eforturi", a declarat ambasadorul american la Chişinău, James Pettit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu