Ambasadorul Enrico Nunziata: Italia va susține Republica Moldova în promovarea reformelor

Italia va susține Republica Moldova în promovarea reformelor și la valorificarea pontențialului relațiilor moldo-italiene în domenii prioritare. Garanția vine din partea ambasadorului italian, Enrico Nunziata și a fost făcută la o întrevedere cu premierul Pavel Filip. 

În timpul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat aspectele principale ale cooperării dintre Republica Moldova şi Italia în diverse domenii.

"Italia este un promotor activ al intereselor Republicii Moldova în efortul de modernizare şi de aliniere la standardele europene şi ne dorim continuarea acestei colaborări", a declarat Pavel Filip.

Premirul a reiterat interesul Guvernului Republicii Moldova pentru semnarea Acordului de cooperare bilaterală în domeniul securităţii sociale cu autorităţile italiene, ţinând cont de numărul mare de muncitori moldoveni în Italia şi în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunităţii moldovenilor aflaţi peste hotare.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre necesitatea impulsionării cooperării economice şi investiţionale, inclusiv prin reluarea forumurilor economice, care au devenit tradiţionale şi care reprezintă o bună ocazie pentru dezvoltarea dialogului între instituţiile şi mediul de afaceri din Republica Moldova cu partenerii italieni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu