Ambasadorul Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Președintele Camerei Municipale Oeiras, Isaltino Morais

Intensificarea relațiilor de cooperare între municipiile Strășeni și Oeiras, prin prisma Protocolului de parteneriat și cooperare semnat în mai 2017, s-a aflat în centrul discuțiilor din cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, cu Președintele Camerei Municipale Oeiras, Isaltino Morais.

În cadrul întrevederii, părțile au reiterat faptul că documentul deschide ample perspective de colaborare pentru ambele părți și că primăria Strășeni este interesată în preluarea mai multor practici pe care Camera Municipală Oeiras le utilizează în soluționarea problemelor cotidiene cu care se confruntă municipiul. 

Pornind de la experiența părții portugheze în atragerea fondurilor europene pentru implementarea diferitelor proiecte, s-a propus includerea în acest proces și a municipiului Strășeni, astfel încât cei doi parteneri să poată aplica împreună în cadrul diverselor programe de granturi promovate de UE.

Președintele Camerei Municipale Oeiras și-a manifestat deschiderea pentru a transmite partenerilor moldoveni întreaga experiență acumulată în soluționarea problemelor privind cartografierea, planificarea și aranjarea teritoriului, salubrizarea, asigurarea cu apă potabilă a municipiului, prelucrarea deșeurilor solide etc. În context, s-a convenit că o delegație a municipiului Oeiras va efectua în prima jumătate a anului 2019 o vizită de lucru la Strășeni, pentru a examina la fața locului întreg spectrul subiectelor de interes comun. În același timp, partea portugheză s-a arătat deschisă pentru a-și împărtăși cu partenerii din Republica Moldova experiența pe care o are în atragerea fondurilor europene.

În cadrul întrevederii au fost abordate și alte subiecte, în special organizarea, în prima jumătate a lunii noiembrie 2018, la Crama Palatului „Marques de Pombal” din Oeiras, a celei de-a patra ediții a Zilei Vinurilor Moldovenești în Portugalia.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu