Ambasadorul Daniel Ioniţă EXPLICĂ de ce Moldova NU îşi poate permite luxul unei instabilităţi politice prelungite

Embed:

Republica Moldova nu-şi poate permite luxul unei instabilităţi politice prelungite pe o perioadă foarte mare de timp. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

"Într-o astfel de perioadă nu te aştepţi nici la investiţii economice semnificative, nu te aştepţi la gesturi majore pentru avansare diverselor dosare. Eu cred că pentru Republica Moldova este extrem de important să reia cât de curând posibil cooperarea sa cu FMI, care este automat condiţionată inclusiv de tranşa promisă de Uniunea Europeană, deci sunt anumite aspecte care sunt legate", a precizat ambasadorul României la Chişinău.

Totodată, Daniel Ioniţă menţionează că perioada negocierilor este una firească şi foarte necesară pentru clarificare între exponenţii partidelor politice.

Mai mult, oficialul şi-a arătat îngrijorarea şi faţă de alegerile locale care trebuie să aibă loc în această vară: "Această instabilitate are şi alte consecinţe, nu numai la nivelul cetăţenilor, dar şi la nivelul aleşilor locali, celor care la un moment dat semnează atât salariile profesorilor şi educatorilor de la stat, cât şi de exemplu contractele de asfaltare a unor drumuri".

Daniel Ioniţă a declarat că până nu va fi formată o coaliţie clară de guvernare proiectele cu partenerii externi nu vor putea avansa. 

Totodată, Ioniţă a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor parlamentare din 24 februarie şi a concluzionat că majoritatea cetățenilor moldoveni doreşte continuarea parcursului european. Astfel, diplomatul a îndemnat partidele care au acces în Parlament să respecte voinţa majorităţii alegătorilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu