Ambasadorul Daniel Ioniţă a sărbătorit Ziua României la Orhei

Embed:

Ziua României a fost sărbătorită cu mult fast şi în oraşul Orhei. Peste o sută de oameni, cu tricolorul prins în piept şi alte simboluri ale naţiunii româneşti, au ieşit în stradă pentru a marca această sărbătoare.

Printre invitaţii de onoare a fost şi Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Manifestaţiile au început la Biserica Ortodoxă Românească „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului”, din oraş, acolo unde a fost oficiată o slujbă de cinstire şi pomenire a soldaţilor români căzuţi pentru Patrie.

După slujbă, în faţa lăcaşului sfânt a fost sfinţit un tricolor imens. Ulterior toţi participanţii au mers în marş până la monumentul lui Vasile Lupu din centrul oraşului Orhei.

Participanţii la marş au spus că Ziua României este marcată, la Orhei, tradiţional prin diverse evenimente.

"Este o zi foarte importantă pentru întregul popor românesc şi respectiv pentru a ne susţine unul pe altul, pentru că suntem fraţi de sânge. Avem aceleași valori, care trebuie respectate. "

"Azi e Ziua Națională a României şi a tuturor românilor, a românilor de pretutindeni şi de aceea am venit să fiu împreună cu toţi românii. Să sărbătorim această frumoasă zi."

"Doresc ca să fie reîntregită să fie o Românie cum a mai fost cândva, cum se scandează că România nu a avut granițe niciodată la Prut."

"Am venit la această manifestație să sărbătorim marea unire şi îi dorim României prosperitate, dezvoltare să devină o ţară modernă , europeană şi să facă unirea cu Republica Moldova."

"Când se cântă imnul României iese şi soarele, cred că special pentru noi a fost comandată o vreme frumoasă. Este ziua când aniversăm 101 ani de la Marea Unire din 1918. Cu 101 ani în urmă s-a realizat visul de aur al poporului Român, aşa cum foarte frumos îl numea regina Maria. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!"

Evenimentul a continuat cu un concert susţinut de mai mulţi copii.

loading...

Lasă un comentariu