Ambasadorul Arabiei Saudite în Statele Unite, implicat în asasinarea jurnalistului Khashoggi, a revenit la Washington

Ambasadorul Arabiei Saudite în Statele Unite, Khalid bin Salman, fratele puternicului prinţ moştenitor implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, a revenit la Washington, de unde plecase la puţin timp după această crimă, a informat miercuri o sursă diplomatică, scrie agerpres.ro.

"Alteţa sa regală ambasadorul este la Washington", a declarat purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Fatimah Baeshen.

Diplomatul a plecat la Riad la începutul lui octombrie imediat după asasinarea jurnalistului saudit critic al regimului în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. La acea dată, Departamentul de Stat i-a solicitat "să aducă informaţii la revenirea în Statele Unite".

Ambasadorul este fratele prinţului moştenitor saudit, Mohammed bin Salman (zis şi MBS), al cărui rol în această crimă este un subiect de mare interes atât în Statele Unite, cât şi în restul lumii.

Mai mulţi senatori americani, informaţi marţi despre concluziile CIA de către directoarea agenţiei de spionaj extern, Gina Haspel, au părăsit reuniunea în cauză întăriţi în convingerea lor că MBS a ordonat crima - ceea ce regatul saudit dezminte vehement.

Potrivit mediilor americane, CIA a fost informată despre o convorbire telefonică între Khalid bin Salman şi Jamal Khashoggi, la solicitarea prinţului moştenitor, în care ambasadorul l-a sfătuit pe jurnalist să meargă la consulatul din Istanbul dându-i asigurări că nu i se va întâmpla nimic.

Ambasadorul în Statele Unite a respins cu fermitate această "acuzaţie gravă".

În pofida acestor serioase bănuieli, administraţia Donald Trump a decis să reafirme alianţa "de neclintit" dintre Washington şi Riad, susţinând că nu există nicio dovadă absolut convingătoare în acest stadiu al anchetei că prinţul moştenitor a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu