Ambasadoarea Germaniei: Companiile germane continuă să-şi extindă afacerile şi să investească în Republica Moldova

Embed:

Companiile germane continuă să-şi extindă afacerile şi să investească în Republica Moldova, chiar dacă anul trecut nu a fost deloc uşor din punct de vedere economic şi politic.

Declaraţia a fost făcută de ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz, care a îndemnat şi alte companii străine să preia exemplul ţării sale.

Diplomatul a ţinut o prelegere în limba română pentru un grup de studenţi moldoveni. 

Ulrike Knotz a adus exemplul companiei germane de cablaj de la Bălţi, care anul trecut a majorat numărul angajaţilor cu două mii de persoane, şi cel al unei firme care urmează să deschidă o uzină la Orhei.

"Acestea sunt doar câteva exemple care arată însă că potenţialul economic pe care îl deţine Republica Moldova este conştientizat în Germania", a afirmat ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz.

Diplomatul a mai declarat că dezvoltarea satelor din Moldova este un alt domeniu prioritar al ţării sale.

"Susţinem administraţiile locale la nivel regional şi comunal prin proiecte de îmbunătăţire a aprovizionării cu apă. Suntem convinşi să tocmai structurile regionale şi comunale joacă un rol important pentru democraţie", a afirmat ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz.

Ambasadoarea susţine că, în curând, va fi organizată o campanie de promovarea a limbii germane în rândul tinerilor, care au fost îndemnaţi să aplice la bursele oferite de Germania. Ulrike Knotz s-a referit şi la legăturile istorice dintre cele două ţări.

"Permite-ţi mie să îl invoc pe Carol Schmidt care din 1877 până în 1903 a fost primar la Chişinău. Şi după cum se spune să a fost cel ma bun primar pe care l-a avut Chişinăul vreodată", a afirmat ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz.

În cadrul prelegerii, studenţii Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice au abordat împreună cu diplomatul şi subiecte precum migraţie, terorism şi integrare europeană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu