Ambasada SUA salută adoptarea repetată a proiectului de vânzare a terenului Stadionului Republican

După ce deputații au reexaminqat şi menţinut votul adoptat anterior pentru transmiterea cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, Ambasada SUA la Chișinău a transmis un mesaj în care salută adoptarea repetată a proiectului și încurajează promulgarea rapidă a acestuia de către președintele Igor Dodon, informează realitatea.md.

"Ambasada Statelor Unite în Moldova salută adoptarea repetată a proiectului de vânzare a terenului Stadionului Republican Guvernului SUA, și încurajăm promulgarea lui rapidă.

Mai sunt multe etape până la pornirea construcției noului sediu al Ambasadei, inclusiv vânzarea transparentă a terenului de construcție la un preț rezonabil de piață, precum și finalizarea proiectului de construcție.

Este evidentă necesitatea unui nou sediu securizat al Ambasadei la Chișinău, care să corespundă standardelor Departamentului de Stat și să permită Statelor Unite să continue programele care facilitează creșterea economică și dezvoltarea instituțiilor puternice în întreaga Moldovă. O nouă Ambasadă va reflecta parteneriatul puternic între țările noastre și angajamentul Statelor Unite față de poporul Moldovei", se arată în mesajul Ambasadei SUA publicat pe pagina de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că potrivit legii aprobate de Parlament, terenul fostului Stadion Republican, cu suprafața de peste cinci hectare, va fi oferit cu titlu oneros Ambasadei SUA. După revotarea documentului în Parlament, președintele Igor Dodon este obligat să-l promulge.

Stadionul Republican a fost deschis în 1952. În 2007, Stadionul Republican a fost demolat întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor. Conducerea comunistă de atunci a promis redeschiderea arenei, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu